Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Lek og læring i barnehagen

Gjennom leken lærer barnet å kjenne seg selv og omverdenen. Lek er med på å fremme barnas utvikling på det språklige, intellektuelle, sosiale og emosjonelle området og den påvirker barnets identitet og selvfølelse.

 

Vi voksne legger til rette for at barnet utvikler seg gjennom sin kreativitet og samhandling i lek. Vi er tilstedeværende voksne og oppmuntrer, inspirerer og støtter barna i deres lek. Ved å være på gulvet støtter vi lekens utvikling og utfoldelse.

 

Barn lærer gjennom erfaringer i hverdagen. Det kan være planlagte læringssituasjoner som er ledet av en voksen, og det kan være gjennom uformelle læring. Uformell læring skjer i hverdagsaktiviteter som fri lek, måltid, påkledning, turer og samspill med voksne og andre barn.

 

De voksnes rolle er å observere og veilede barnet i dets møte med verden rundt seg. Vi hjelper barnet med å sette erfaringer inn i nye sammenhenger, skape mening og fremme lærelyst.

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern